alla kategorier

Alla Kategorierfordon
hemmet
bostad
elektronik
fritid & hobby
jobb
affärsverksamhet
övrigt
Tjänster
Sökområde Nybro Kalmar län Sverige

Oljeförstärkare Omega #904

 Oljeförstärkare Omega #904

Jag har Omega #904 som jag kan sälja i ”lösvikt”.

Denna produkt har jag använt i differentialer, manuella växellådor och fördelningsväxellådor i mina bilar de senaste 15 åren och det har fungerat ypperligt.

Omega #904 är en mycket bra och seriös produkt som ofta används inom industriella- och andra professionella sammanhang men är mindre känd bland många ”privatpersoner”. Det senare beror troligen till viss del på att dels är det en produkt som har professionella användare som huvudkundgrupp och därmed är distributionsnätet/försäljningsnätet normalt sett inte exponerat för icke professionella användare och till viss del är det normalt dyra produkter (som dock betalar sig ganska snabbt pga. förbättrade smörjegenskaper med lägre friktionsförluster och lägre slitage som effekt).
”Normalbilisten” brukar knappt bry sig om att serva bilen i tid och när det görs reflekterar denne normalt sett inte alls kring vilken kvalitet det är på oljan som används och än mindre är de villiga att betala extra för oljebyten som ligger utanför serviceprotokollen för t ex. transmissioner och differentialer som enligt de flesta biltillverkare har ”livstidsfyllning”.

Omega #904 gör att smörjfilmen blir starkare och att oljan fäster bättre på de mekaniska delarna den ska skydda och den gör även att oljan ”klättrar” upp i kuggarna i transmissionen på ett helt annat sätt än den ”stänksmörjning” som ofta annars är fallet i många fall. Den förstärker även hydrauloljornas smörjande och tätande egenskaper om man väljer att tillsätta den i hydraulsystem.

Produkten är dryg där man tillsätter 10-20 % av volymen i t ex. differentialer.
Enklast är att blanda tillsatsen med minst lika stor mängd av den olja man ska tillsätta/byta i systemet, då #904 är ganska tjockflytande innan den blandat sig med oljan (när den väl har blandat sig med oljan ska den enligt tillverkaren inte påverka viskositeten i oljan nämnvärt). Den kan tillsättas koncentrerad i redan befintliga oljesystem också men kan då vara ”svårpumpad” , i synnerhet om den är kall.

Se Omegas generalagents hemsida för mer produktdetaljer:
http://smorjteknik.se/produkt/default.php#storsaljare
Direktlänk till produktbladd:
http://dokument.smorjteknik.se/Customers/DocHandler.aspx?FileName=904%20%20Omega%20%20PB%20%202015.PDF

Normalpris på marknaden är ca 700 kr/liter alternativt 400 kr/250ml plus frakt.

Mitt pris i ”lösvikt” (jag tappar upp det i lämpliga flaskor som är väl rengjorda):
1 liter: 400 kr
0,5 liter: 250 kr
0,2 liter: 125 kr

Andra volymer efter överenskommelse.

Ev. frakt kostar ca 100 kr


Vill man hämta på plats, finns det i Emmaboda.

Kan efter överenskommelse ev. fraktas fraktfritt utmed vägen:
Emmaboda – Kalmar
Emmaboda – Karlskrona
Emmaboda – Växjö – Ljungby – Halmstad.
2 maj

Nybrotorget.se tar inget ansvar för annonsens innehåll eller tillgänglighet
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information